Positiv til stort boligområde

Tidligere ordfører er positiv til stort boligområde her: – Tenk å få en bolig oppe i høyden og få den utsikten

TTC Eiendom er glade for at tidligere ordfører er positiv til området vi 
ønsker å regulere til boliger. Les saken under:

Tidligere ordfører er positiv til stort boligområde her: – Tenk å få en bolig oppe i høyden og få den utsikten

Tidligere Askim-ordfører Trygve Westgård (Ap) vil ha med Kjellås i den videre vurderingen av nye boligområder som skal med i kommuneplanens arealdel.

Onsdag begynte politikerne arbeidet med kommuneplanens arealdel. Etter at fungerende kommunedirektør Tron Kallum la frem sin kuttliste på 71 av nye arealinnspill knyttet det seg stor spenning til hvilke arealinnspill politikerne vil ta med videre og konsekvensutrede.

Blant forslagene som nå ser ut til å få en ny sjanse av politikerne er Kjellås som ligger rett ved Glomma i Fossum i Askim.

– Dette er jo et flott område; her har du vann og med utsikt. Tenk å få en bolig oppe i høyden her og få den utsikten. Det må jo være attraktivt, sier Westgård til Smaalenenes Avis.

Han mener det er riktig å utvikle Askim denne veien mot Glomma og Spydeberg.

Ifølge Westgård er det heller ikke er negativt at kommunen eier deler av det tiltenkte utbyggingsområdet.

 

– Dette området var planlagt som campingplass for mange år siden, men det ble det ikke noe av, sier Westgård.

Den tidligere Askim-ordføreren vil også ha med Svinekleåsen videre. Denne vil ifølge Westgård også kunne bli et attraktivt boligområde med utsikt.

Det var ikke bare Westgård som ville ha med Kjellås og Svinekleåsen videre.

Også Øystein Østre (Sp) mente det var en god idé å se nærmere på områdene mellom Krosby og Glomma.

Høyres Espen A. Volden uttrykte også støttet til Westgårds foreslag i tillegg til flere egne.

Noen endelig avgjørelse om hvilke av de 71 vrakede innspillene som plan- og bygningsutvalget vil ta med videre og konsekvensutrede vil ikke bli avgjort før på et ekstraordinært møte fredag 21. oktober. Da fortsetter plan- og bygningsutvalget sin gjennomgang av hvilke arealer som er aktuelle som boligområder, næringsarealer og så videre i den nye kommuneplanen.

Kjellås

Kjellås i Fossum ble spilt inn allerede i 2019 av TTC Prosjekt i samråd med tidligere grunneier Pål Kvakkestad på gården Rom Nordre. Her er det ønske om å bygge en hel bydel med småhusbebyggelse på 120 dekar.

Tiltakshaver er kommunens eget eiendomsutviklingsselskap Indre Østfold Eiendom AS og TTC prosjekt AS.

I dette prosjektet er det foreslått å bygge ca. 400 boenheter fordelt på eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter. Det er også planlagt å bygge matbutikk, spisested og etablere overnattingstilbud på området. Det er til og med lagt inn barnehage og bydelshus.

– Kommunen trenger tomter som gjør at folk har lyst til å vil flytte til Askim:

– Her får du en fantastisk utsikt ned mot Glomma og alt ligger på solsiden, forklarer Richard Urbanski, styreleder i TTC prosjekt AS.

 

Noe for alle

– Hvis du skal ha enebolig med stor tomt og utsikt vil du få det her, men ikke alle ønsker seg enebolig med stor hage og stor eiendom lenger. I min omgangskrets er det ikke mange som har enebolig, det er mer vanlig at de med barn bor i rekkehus og at de uten barn bor i leilighet. Her ser vi for oss en miks av alt dette, slik at hvem som helst skal kunne flytte inn i dette området; enten du er ung eller gammel, med liten eller stor familie. Her vil det være muligheter for alle, utdyper Fredrik Urbanski, daglig leder i TTC Prosjekt AS.

Richard Urbanski understreker at det ikke er noen planer om å bygge ned grøntdraget eller turstien langs Glomma.

– Tvert imot. Nøkkelen til dette konseptet her nede er hvordan vi vil bevare naturpreget. Faktisk ønsker vi å gjøre dette området enda mer tilgjengelig for allmennheten, kanskje med grillplass med gapahuk. Det er grøntdrag, lekeplasser, oppholdsplasser som holder dette sammen. Foreløpig er vi bare på skissestadiet, men dette området byr på mange muligheter, blant annet vurdere vi en uterestaurant og kanskje et overnattingssted med leiligheter videre oppover. Denne vil da ha direkte tilgang til rasteplassen som allerede er her. Og en barnehage må vi selvfølgelig ha inn på området, slik som i Løkenskogen, legger han til.

Tilrettelagt

Richard Urbanski forklarer også at en utbygging her vil spare det offentlige for store investeringer i infrastruktur.

– Herfra er det kort vei til både Askim og Spydeberg. Og alt ligger til rette med vei, bussholdeplass begge veier, og gangbru. Her kan du nesten krysse av på alle punkter.

Han legger til at tiltakshaverne i fellesskap ønsker å bygge ut området som ett konsept.

– Opparbeidelsen blir som i Løkenåsen; først infrastruktur og deretter utbygging i etapper over flere år. Jo større interesse det er for å bo her, jo fortere vil det gå og bygge ut, forklarer han.

Smaalenen Avis viser til en positiv innstilling til nytt og flott boligområde på kjellås.

les hele artikkelen her: Smaalenene.no

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Når du melder deg på vårt nyhetsbrev vil du motta informasjon om kommende og pågående prosjekter fra TTC Prosjekt.
KONTAKT OSS
Enten om du har funnet noen av våre prosjekter innteresante, eller har andre mulige tomter eller prosjekter er det bare å ta kontakt med oss.
Interessert? Fyll inn og vi kontakter deg!
Ved innsending av dette skjemaet samtykker du til vår personvernserklæring. Les mer