Kjellås med videre i plan og byggningsutvalget

Politikerne valgte å ta med Kjellås med videre til konsekvensutredning

TTC Eiendom er glade for at politikerne har tatt med prosjektet Kjellås
 videre til konsekvensutredning. Les om saken under:

Det har haglet med forslag til nye byggeprosjekter – se hvem som får ja og hvem som får nei

Både Kjellås og Veslemona fikk ja til å bli med videre, men plan- og bygningsutvalget satte stopp for Svinekleåsen og Spydeberg nord

Gjennom to møter gikk plan- og bygningsutvalget gjennom alle nye innspill til arealplanen, totalt 129 søknader om å endre arealformål i Indre Østfolds aller første samlede arealplan.

Kommunedirektøren innstilte på å ta med 52 innspill videre til konsekvensutredning, en omfattende prosess som vil ta flere måneder.

Gjennom to møter 12.og 20. oktober gikk plan- og bygningsutvalget gjennom hvert enkelt innspill og voterte over hvilke som skulle være med videre eller ikke.

Resultatet av dette arbeidet ga 15 nye innspill som skal med til konsekvensutredning. og ett innspill med positiv innstilling som ble avvist.

Fremskrittspartiet ville ha konsekvensutredet alle innspillene og Gunnar Espelid stemte følgelig konsekvent ja til alle arealinnspill i utvalget.

KrFs Bjørnar Grønbech stemte like konsekvent imot alle nye innspill om endring av dyrkbar mark.

MDGs Monica Marcella la seg på en strikt linje med hensyn til vern av natur, mens Høyre var noe mer liberale enn Ap og Sp med hensyn til å åpne for nye bolig- og næringsområder vest i kommunen.

Endringer Askim

Svinekleåsen, som har vært et hett stridstema i Askim, lå en stund an til å komme med videre etter at både Trygve Westgård (Ap) og Øystein Østre på første møte åpnet for noe mer utbygging vest i Askim, men fredag valgte Ap, Sp og MDG å si nei til åsen i denne perioden.

– Senterpartiet og mange andre er veldig usikre på om dette kan være et viktig område å bygge ut etter hvert, men vi forholder oss strengt til det faktum at vi har mer boligarealer enn det vi trenger for mange år fremover. Senterpartiet stemmer derfor imot, sa Østre.

Under voteringen fikk Svinekleåsen bare støtte fra Høyre og Frp. Også KrF stemte imot åsen, som har 14,5 dekar dyrkbar mark innenfor planområdet.

Naboområdet Glomvik Østre fikk bare støtte fra Frp.

Senterpartiet ville heller ikke ha med Kjellås, men gikk Arbeiderpartiets tre representanter sammen med Høyre og Frp og sikret flertall for å ta det med videre.

Et enda større flertall ble det for Krosbykrysset, der det er søkt om å utvide pendlerparkeringen og etablere blant annet en Burger King-restaurant. Her var det bare KrF og MDG som fulgte innstillingen fra kommunedirektøren.

Rett ved Krosbykrysset ligger Romsåsen. Her gikk utvalget inn for å ta med et par mindre boligfelt som ligger i tilknytning til eksisterende boligfelt; Kykkelsrudlinna og Rom Søndre Kykkelsrud.

Også Tømmeråsen 2 fikk ja i plan- og bygningsutvalget.

Endringer i Hobøl og Spydeberg

I tidligere Hobøl og Spydeberg kommuner fikk Dal deponi, Grååsen 2 og en ny vei til Vøientangen være med videre selv om kommunedirektøren innstilte på avslag..

Derimot valgte utvalget å ta ut Spydeberg Nord, et 54 dekar stort jorde langs jernbanen som er avsatt til idrettsformål i strid med kommunedirektørens positive innstilling. Bare Frp stemte imot dette.

Endringer Eidsberg/Trøgstad

Kommunedirektøren hadde innstilt på å si nei til å konsekvensutrede en utvidelse av NMK Trøgstad sin gokartbane på Skjønhaug, men her var plan- og bygningsutvalget av en helt annen mening:

– NMK Trøgstad har ca.500 medlemmer og er en av de største klubbene i Indre Østfold. Banen som brukes nå er for liten for de større barna og det fører til at de større barna melder flytting til Våler for å kunne kjøre. Banen er også flittig brukt av skiløpere. Vi vil konsekvensutrede dette, sa Jens Helge Jorud (Sp). Han fikk straks støtte fra Ann-Karin Løken (H):

– Mange kjøreskoler bruker også denne banen for øvelseskjøring, forklarte hun.

På Monaryggen ville politikerne ha utredet flere arealer, herunder Brødremoen, Østereng, Henningsmoen og Monaryggen Øst.

Og sist, men ikke minst snudde planutvalget også rundt på kommunedirektørens innspill om å si nei til utvide boligområdet Åsen skog i Trømborg. Det skjedde etter at Espen A. Volden kunne opplyse om at tidligere Eidsberg kommune var positive til Åsen 3. Det hjalp også at Gunnar Espelid (Frp) med et glimt i øyet minnet Senterpartiet på sitt valgløfte:

– Vi kan få skylden for at grendeskolene blir lagt ned om det ikke er noe områder å bygge på.

– Du traff innertier der, repliserte utvalgsleder Øystein Østre (Sp).

Åsen skog 3 ble enstemmig valgt ut til å bli med videre til konsekvensutredning.

Kommunestyret gjør det endelige vedtaket over hvilke innspill som skal til konsekvensutredning.

 

Smaalenene Avis viser til at kjellås er med videre.

Hele artikkelen finner dere her: Disse er med videre.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Når du melder deg på vårt nyhetsbrev vil du motta informasjon om kommende og pågående prosjekter fra TTC Prosjekt.
KONTAKT OSS
Enten om du har funnet noen av våre prosjekter innteresante, eller har andre mulige tomter eller prosjekter er det bare å ta kontakt med oss.
Custom contact form
Ved innsending av dette skjemaet samtykker du til vår personvernserklæring. Les mer