Bygger gigantlager

Her skal de bygge et gigant-lager på 6.000 kvm – vil gi arbeidsplasser for nærmiljøet

TTC Prosjekt AS er glade for å prsentere Smaalenenes sin sak om vårt nye lager.
Les om saken under:

Her skal de bygge et gigant-lager på 6.000 kvm – vil gi arbeidsplasser for nærmiljøet

Ser nye muligheter med nye handlemønstre.

Stadig flere velger å handle varer via internett og Richard Urbanski tror veksten i netthandelen bare vil fortsette også etter at pandemien er nedkjempet. Og med økt netthandel følger også behovet for mer lagerkapasitet nær kundene. Rene netthandelsbutikker trenger ikke butikkarealer, de trenge først og fremst lagerplass. Selve handelen gjøres via internett.

På Ihlen industriområde i Askim planlegger Richard Urbanski og sønnen Fredrik via TTC Invest AS å bygge et stort varelager sammen med partner i prosjektet FM Invest AS ved Frode og Mona Bremnes. Frode Bremnes er gründer i Askim-selskapet Smart Supply AS, en ledende norsk leverandør av alt fra butikkrekvisita og emballasje til innredning for både dagligvare- og detaljhandelsbutikker.

Arbeidsplasser

På den 10,7 mål store tomta planlegger de å sette opp et lagerbygg på ca. 6.000 kvadratmeter. Planen er å sette opp et tredjeparts logistikksenter som tilbyr tjenester innenfor import, eksport, transport, lager – og logistikktjenester ellers. Lageret vil kreve flere arbeidsplasser for nærmiljøet og de vil starte en rekrutteringsprosess for å ansette folk.

Smart Supply er en av bedriftene som skal flytte inn i det nye lageret på Ihlen. Smart Supply har siden etableringen i 2007 importert varer fra mange land og selger sine produkter til butikkjeder både i Norge og Skandinavia. Selskapet er i sterk vekst og har vokst seg ut av dagens lagerlokaler i Ørje. De flytter til Askim når det nye lageret står klart. Smart Supply jobber i en bransje som krever høy leveringspresisjon og nøyaktighet og setter høye krav til selskapets logistikktjenester.

– Dette blir et tredjepartslager hvor vi får plass til å håndtere lagerdriften for mellomstore og større bedrifter forklarer Urbanski. Han forklarer at målgruppen er bedrifter som trenger god lagerkapasitet i nærhet av den folketette Oslo-regionen. Om noen skulle være interessert i å leie en seksjon av lageret for å drifte denne delen av lageret på egen hånd, så kan det også være noe vi er åpne for å diskutere sier Richard.

Vareflyt og logistikk

– I tillegg til økt netthandel ser vi også en trend hvor bedrifter velger å la tredjepartslager håndtere lager, vareflyt og logistikk. Det er nemlig mange positive synergier for en bedrift ved å være del an en større lagerenhet der driftskostnader og profesjonelt lagerpersonal kan fordeles på flere bedrifter. Man oppnår stordriftsfordeler som man ikke har mulighet til å få til alene, og ikke minst får man en større fleksibilitet med tanke på bemanning. Som en del av en større enhet har man enkelt tilgang på mer lagerpersonell ved behov, og det er også praktisk om man får redusert behov for personal i lavsesonger eller når noe uforutsett skjer som for eksempel en pandemi. I tillegg kan det nevnes besparelser man kan oppnå ved å bruke felles avtaler for transport og fordelene er mange utover det som er nevnt nå, forklarer han.

– Vi har allerede to firmaer som vil inn i tillegg til Smart Supply, men det blir jo også spennende å se hvilke andre selskaper som kan dukke opp her, sier Urbanski

 

Saken er hentet fra Smaalenene avis. Dere kan lese hele saken der:  Smaalenene.no

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Når du melder deg på vårt nyhetsbrev vil du motta informasjon om kommende og pågående prosjekter fra TTC Prosjekt.
KONTAKT OSS
Enten om du har funnet noen av våre prosjekter innteresante, eller har andre mulige tomter eller prosjekter er det bare å ta kontakt med oss.
Interessert? Fyll inn og vi kontakter deg!
Ved innsending av dette skjemaet samtykker du til vår personvernserklæring. Les mer